Издавачка куќа ФЕНИКС

Издавачката куќа ФЕНИКС постои од 1992 година и досега работи мошне успешно без никаков прекин или застој. Нејзин основач и директор е новинарот и писател проф. д-р. Христо Петрески. ФЕНИКС досега има публикувано над 2.500 свои изданија, располага со четири книжарници – продавници за малопродажба во Скопје, а има регистрирано и неколку свои подружници кои…

Silverex

Основните темели на кој фирмата ќе постои и ќе се развива, ќе биде нано-технологијата и производите добиени од неа и да бидат достапни на купувачите. Еден од тие прозиводи добиени со нано-технологијата е брендот Silverex, која изминативе неколку години полека но сигурно го освојува светскиот пазар. Благодарение на модерната врвна нано-технологија добиените сребрени јони од среброто…